Musiqi, təsviri incəsənət, fiziki tərbiyə və çağırışaqədərki hazırlıq fakültəsində “Elm günü”nə həsr edilmiş tədbir

Martın 15-də Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin (ADPU) Musiqi, təsviri incəsənət, fiziki tərbiyə və çağırışaqədərki hazırlıq fakültəsində “Elm günü”nə həsr edilmiş  “Azərbaycan xalq sənəti xalçaçılıq elmi tədqiqat obyekti kimi” mövzusunda tədbir keçirilib.

[gallery ID=280]

Məruzəçi xalçaçı rəssam, xalçaşünas, Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Akademiyasının Dekorativ-tətbiqi sənət kafedrasının dosenti Məmmədhüseyn Hüseynov idi. M.Hüseynov Azərbaycan xalq sənəti olan xalçaçılıq barədə dolğun məlumat verdi. Eyni zamanda yeni nəşr olunmuş “Pazırıq xalçası” adlı kitabının məzmunu, tədqiqat obyekti olmuş ən qədim tarixə malik Pazırık xalçasının tədqiqi barədə məlumat verdi. Tədbir iştirakçıları Azərbaycan xalça sənətinin simvol dili barədə maraqlı məlumatlarla tanış oldular.