Korreksiyaedici təlim kafedrası

ADPU-nun Korreksiyaedici təlim kafedrasının müəllimi.

Iş telefonu – (994) 465-75-90

Qısa bioqrafik məlumat

1972 –ci il sentyabrın 19-da Bakı şəhərində anadan olub.

1988-ci ildə Bakı şəhəri 88 saylı orta məktəbi bitirib. Subaydır.

Təhsili

Ali təhsillidir. 1993-cü ildə V.Lenin adına Moskva Dövlət Pedaqoji Universiteti defektologiya və loqopediya ixtisası üzrə bitirib.

Əmək fəaliyyəti

1993-1995-ci illərdə Yasamal rayonunun 17 saylı nitqi qüsurlu körpələr evi uşaq baxçasında loqoped vəzifəsində çalışıb.

1995-1998-ci illərdə ADPU-nun Ümumi psixologiya kafedrasında baş laborant vəzifəsində çalışıb, 1998-2015-ci illərdə ADPU-nun Ümumi psixologiya kafedrasında müəllim vəzifəsində çalışıb, 2015-ci ildən bu gunə kimi ADPU –nun Korreksiyaedici təlim kafedrasının müdiri vəzifəsində calışır.

Apardığı dərslər

- Psixodiaqnostika və psixokorreksiya

- Loqopediya

- Əqli cəhətdən geri qalan uşaqların xüsusi müəssisələrə seçilməsi

- İnklüziv təhsil

- Xüsusi müəssisələrdə təlim tərbiyənin psixoloji əsasları və s.

Seçilmiş əsərlər

1. “Məktəbəqədər təhsil müəssisələrində inklüziv təhsilin təşkilinin əsas istiqamətləri və kadr təminatı” Azərbaycanda təhsil quruculugunun prioritetləri: müasir yanaşmalar. Beynalxalq konfrans, Naxçıvan, 2015.

2. “Современные тенденции инклюзивного обучения в Азербайджане” Министерство образования и науки РФ Федеральное государственное бюджетное  образовательное учреждение высшего образования «Пензенский государственный университет» Современное образование:научные подходы,опыт, проблемы, перспективы.

Сборник статей XII Международной научно-практической конференции «Артемовские чтения» г.Пенза,19-20 мая 2016 г.

3. “Teacher training for correction training process” Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi

Gəncə şəhər İcra Hakimiyyəti Gəncə Dövlət Universiteti.Konfrans materialları.Gənc alimlərin I beynəlxalq elmi konfransı 17-18 0ktyabr 2016.Gəncə.

4. «Роль инклюзивного дошкольного образования в социальной интеграции детей» Чеченский Государственный Педагогический Университет.Сборник материалов 1 Международной научно-практической конференции «Преемственность между дошкольной и начальной ступенями образования как фактор реализации задач ФГОС», г.Грозный, 2017, 18 ноября.

5. “Rinolaliyanın etiologiyası, patogenezi və formaları.” Tarix, insan və cəmiyyət. Elmi-nəzəri və elmi-metodik jurnal. Bakı, 2017, 4 (19).

6. «Восстановление голоса при ринолалии». RS Global, Multidisciplinary Sciyentific Edition, WORLD SCIENCE №2(30), Vol.4, February 2018, Warsaw, Poland Index COPERNICUS

IV International Scientic and Practical Conference "The Goals of the World Science 2018", Dubai, UAE.

7. «Современный подход к лечению детей с небно-глоточной недостаточностью в послеоперационном периоде». RS Global,Open Access Peer-reviewed Journal SCIENCE 3(10), March 2018, Vol.4,Warsaw, Poland Index COPERNICUS, II International Scientific and Practical Conferense “İnternational trends in science and technolojy”.

8. “Açıq rinolaliya zamanı əməliyyatdan əvvəlki korreksiya işinin əsas istiqamətləri”. Elmi əsərlər,Bakı, ARTİ, 2018,

№ 4