Məktəbəqədər təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrası

ADPU – nun Məktəbəqədər təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasının müəllimi.

İş telefonu – (994) 465 75 92

Qısa bioqrafik məlumat

1951-ci il dekabrın 10-da Bakı şəhərində anadan olmuşdur.

1970-ci ildə Bakıda Bülbül adına orta ixtisas musiqi məktəbini bitirmişdir.

Ailə vəziyyəti: dul, 1 ovladı var.

Təhsili

Ali təhsilidir. 1974-ci ildə SSRİ-nin 50 illiyi adına Azərbaycan Pedaqoji Dillər İnstitutunu bitirmişdir.

1982-ci ildə V.İ.Leninadına Azərbaycan Dövlət Pedaqoji  İnstitutunun (indiki ADPU) Pedaqogika nəzəriyyəsi və tarix ixtisası üzrə (əyani) aspiranturanı bitirmişdir.

Əmək fəaliyyəti

1975-1976-ci illərdə Azərbaycan SSRİ Elmlər Akademiyası Kimya-aşkarlar İnstitutunda  Tərcüməçi-mühəndis.

1977-1979-ci illərdə ADPU-nun Xarici Dillər kafedrasında laborant, 1979-1982-ci illərdə Ümumi Pedaqogika kafedrasında əyani aspirant olmuşdur.

1982-1985-ci illərdə Məktəbəqədər pedaqogika kafedrasında assistent, 1985-2001-ci illərdə Məktəbəqədər tərbiyə fakültəsində dekan müavini

2001-ci ildən bu günə kimi ADPU-nun Məktəbəqədər təhsilin pedaqogikasıvə metodikası kafedrasında dosent vəzifəsində çalışır.

Keçdiyi dərslər

Valeoloji təhsilin aktual məsələləri (Rus və Azərbaycan bölməsində)

Uşaq bağçasında fiziki tərbiyə nəzəriyyəsi və metodikası (Rus və Azərbaycan bölməsində)

Pedagogika (rus)

Məktəbəgədər pedagogika (rus)

Müasir pedagojı texnologiyalar

Seçilmiş əsərləri.

1.Влияние семьи на профессиональное самоопределение. Конференция. Ташкент, 1984.

2. Подготовка родителей к профориентационной работе в условиях семьи. Семинар-совещание. Пермь, 1985.

3. Bağça yaşlı uşaqlarda və kiçik məktəblilərdə əxlaq keyfiyyətlərin tərbiyəsi. Metodik

4. О выявлении профессионального самоопределения в семье. Методические рекомендации. Баку, АПИ им. В.И. Ленина. 1990

5. Bağça yaşlı uşaqlarda və kiçik məktəblilərdə əxlaq keyfiyyətlərin tərbiyəsi. Metodik vəsait. N. Tusi adına ADPU. Bakı. 2000.

6. Körpə yaşlı (0-2) uşaqların tərbiyəsində milli-mənəvi dəyərlərin rolu. Elmi məqalə.Ümummilli lider H. Əliyevin anadan olmasının 90 illik yubileyinə həsr olunmuş konfrans. Bakı. 2013.

7. Məktəbəqədər yaşlı uşaqların fiziki inkişafı və tərbiyəsi. (dərs vəsaiti) “Elm”. Bakı. 2013.

8. Müasir təlim prosesində tərbiyəçi-uşaq münasibətlərinin humanist xarakteri. Azərbaycan Təhsil Problemləri İnstitutu. “Elmi əsərlər”№ 1. Bakı. 2017.

İxtisasın artırılması və treninqlərdə iştirak

1996, 2002 və 2007-ci illərdə müəllimlərin ixtisasartirma kurslarında iştırak edib

2017-ci ildə TİPİİ-də treninqdə iştırak edib.

Dil Bilikləri

Azərbaycan (ana dili)