Riyaziyyat və onun ibtidai kursunun tədrisi metodikası kafedrası

Şükürov Rasim Yusi foğlu

Pedaqoğika üzrə fəlsəfə doktoru,dosent

Riyaziyyat və onnnun ibtidai kursunun  metodikası kafedrasında dosent

050-357-80-01 (mobil)

Qısa bioqrafik məlumat

Doğulduğutarix:          25 sentyabr 1953-cüil

Ailəvəziyyəti:                ailəli

Təhsili:                          1970-1974-cüillərdəAzərbaycanDövlətPedaqojiUniver­sitetinriyaziyyatfakültəsi (fərqlənmədiplomu)

İxtisası:                         Riyaziyyatmüəllimi

Pedaqoğika üzrə fəlsəfə doktoru,dosent

İştəcrübəsi:

1973-1976 -                  V.İ.LeninadınaAPİ-ninriyaziyyatfakültəsininKomsomolKomitəsininazadkatibi

1976-1985 -                  ÜmumittifaqGeofizikiKəşfiyyatÜsullarıElmi-Tədqiqatİnstitutundamühəndis, kiçikelmiişçi, böyükmühəndis

1985-1990 -                  AzərbaycanDövlətPedaqojiUniversitetindəriyaziyyatçıproqramist

1990-1994 -                   HəminUniversitetdəaspiranturaşöbəsininmüdiri

1990-1992 -                   HəminUniversitetdəHesablamariyaziyyatıvəehtimalnəzəriyyəsikafedrasındamüəllim

1992-1993 -                   HəminUniversitetdəRiyaziyyatınortaməktəbdətədrisimetodikasıkafedrasındamüəllim

1993-1997 -                  Həminkafedradadosent

1997-1999 -                  AzərbaycanRespublikasıTəhsilNazirliyindəbaşmütəxəssis

1999-2000 - Azərbaycan Pedaqoji Kadrların İxtisasının Artırılması və Yenidən hazırlanması Baş İnstitutunun (Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu)Təhsilin idarəedilməsi kafedrasında dosent

2000-2010 -                  Riyaziyyat, informatikavəonlarıntədrisimetodikasıkafedrasındadosent

1999-2001 -                  HəmininstitutdaYenidənhazırlanmafakültəsinindekanı

2001-2005 -                  İbtidaitəhsilinpedaqogikavəmetodikasıfakültəsinindekanı

2005-2007 -                  Tədris-metodikmərkəzinmüdiri

2007-2013–                  Riyaziyyatvəonuntədrisimetodikasıkafedrasınınmüdiri

2013-2015-         Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu-Mingəçevir filialının direktoru

2016 –2017              ADPU-nun "İKT ,Monitorinq və Qiymətləndirmə Mərkəzi"ndə  baş mütəxəssis

2017-h/h kimi              ADPU-nun “Riyaziyyat və onnnun ibtidai kursunun tədisi metodikası “kafedrasında dosent

Hökumət təltifi

2009  -Əməkdar müəllim

Tədrisetdiyifənlər

1. Riyaziyyatın ibtidai kursunun nəzəri əsasları
  2. Seçmə fənn: Əsas həndəsi anlayışlar və təkliflər
  3. Məsələ həlli təliminin metodiki problemləri
  4. Seçmə fənn: Riyaziyyat təlmində inkişafetdirici çalışmalardan istifadə

Əsas çapolunmuş işləri

1.  Proqramlar
  • İnformatikanın tədrisi metodikası (Pedaqoji Universitet və institutlarda bakalavr hazırlığı üçün proqram. Bakı, 1997)
  • Riyaziyyatın ibtidai kursunun nəzəri əsasları. («İbtidai təhsilin pedaqogika və metodikası» ixtisasıüzrəbakalavrhazırlığıüçünproqram. Bakı, 2009)
  • Hesablama riyaziyyatı. («Riyaziyyat və informatika» ixtisası üzrə bakalavr hazırlığı üçün proqram. Bakı, 2009)
  • Cəbr. («Riyaziyyat və informatika» ixtisası üzrə bakalavr hazırlığı üçün proqram. Bakı, 2009)
  • Riyaziyyatdan çətinlik dərəcəsi yüksək olan məsələlərin həlli («Riyaziyyat və informatika» ixtisası üzrə bakalavr hazırlığı üçün proqram. Bakı, 2009)
  1. II. Dərsvəsaiti
  • Ədədi üsullardan laboratoriya işlərinin aparılmasına dair metodik göstərişlər (metodik göstəriş). Bakı, 1987.
  • Ədədi üsullar fənnindən laboratoriya işləri (metodik göstəriş). Bakı, 1988.
  • Fərdi kompüter və Beyzik proqramlaşdırma dili. Bakı, 1991.
  • Riyaziyyatın ibtidai kursunun nəzəri əsasları (dərs vəsaiti). I hissə. Bakı, 2002.
  • Riyaziyyatın ibtidai kursunun nəzəri əsasları (dərs vəsaiti). II hissə. Bakı, 2003.
  • Riyaziyyatın ibtidai kursunun nəzəri əsasları (dərs vəsaiti) (Həndəsənin elementləri). III hissə. Bakı, 2004.
  • Həndəsə məsələləri (həlli ilə) (metodik vəsait). Bakı, 2009.
  • Hesablama riyaziyyatı (dərs vəsaiti). Bakı, 2010.
  • Elementar riyaziyyat (dərs vəsaiti ).Bakı,2010
  • Kompleks dəyişənli funksiyalar nəzəriyyəsi (dərs vəsaiti ).Bakı,2012

III. Elmiişlər

• Mikroprosessortexnikasıortaməktəbdəriyaziyyatdərslərininsəmərəliliyininartırılmasıvasitəsikimi. (Məqalə. «Mikroprosessortexnikasınıntətbiqiiləriyazifənlərintədrisininxüsusiyyətləri» aliməktəblərarasıelmi-metodikkonfransınmaterialları, 1987)