Analitik və üzvü kimya kafedrası

ali z  2Ağdamski Telman prof  3Verdizadə nailə prof  4həsənov vaqif dos  5Məmmədova Rəfiqə dos  6İbrahimov Hüsü dos
 Zalov Əli
Kafedra müdiri
 Ağdamski Telman
Professor
 Verdizadə Nailə
Professor
 Həsənov Vaqif
 Məmmədova Rəfiqə
 İbrahimov Hüsü
Dosent
 7Şirəliyeva Sevildos  9Qasımova Yavər 8dos dilə   11Mirzəyeva Məhsəti 11dos 10Quliyev Kərim dos   12Məmmədova Rəhimə dos
 Şirəliyeva Sevil
 Qasımova Yavər
Mahmudova Ədilə
Mirzəyeva Məhsəti
 Quliyev Kərim
 Məmmədova Rəhimə
Dosent
8Sərdarlı Azər dos   13Novruzova Nazəni dos 14cəfərov isa baş m  15Babayeva Gülnarə b.m  111 17Məmmədova Şəfa b.m
Sərdarlı Azər
 Novruzova Nazəni
 Cəfərov İsa
 Babayeva Gülnarə
İsgəndərova Kəmalə
 Məmmədova Şəfa
Baş müəllim
18Abbasquliyeva Ülviyyə m 20Baxşıyeva Ülviyyə m 16Əfəndiyeva Naibə m 19Abdullayeva səadət m 21Qəhrəmanova Səliqə m 22Astanova Arzu m
Abbasquliyeva Ülviyyə
Baxşıyeva Ülviyyə
Əfəndiyeva Naibə
Abdullayeva Səadət
 Qəhrəmanova Səliqə
Astanova Arzu
Müəllim
 salahova firuzə samira  23Abdullayeva Leyla lab m 24Mikayılova xzatirə lab m 25Zeynalova Lalə b.l  zohre
Salahova Firuzə
Cahangirova Samirə
Abdullayeva Leyla
 Mikayılova Xatirə
 Zeynalova Lalə
Böyük laborant
Əsgərova Zöhrə
    26məmmədova gülnar lab 28Qəmbərova Həvva .l 27Məmmədova Rəna lab
    Məmmədova Gülnar
 Qəmbərova Həvva
Məmmədova Rəna

Tarixi

«Ümumi kimya » kafedrasının  bazası əsasında 1966-cı  ildə Üzvi Kimya  və kimya texnologiyası  kafedrası , 1969-cu ildən isə Analitik və fiziki kimya kafedrası təşkil edilmişdir. Üzvi kimya  və kimya  texnologiyası kafedrasına ayrı-ayrı vaxtlarda  dos.Ə.S.Rzayev (1966-1972), prof.İ.İ..Hüseynov (1972-1979), prof.R.Q.Ələkbərov (1979-2004), dos.V.S.Həsənov (2004-2011), dos. R.К.Məmmədova (2011-2017) rəhbərlik  etmişlər. Analitik və fiziki kimya kafedrasına isə 1969-1973-cü illərdə prof. Allahverdi Verdizadə,  1973-1976-cı illərdə baş müəllim Məmmədxan Mehdiyev və 1976-2017-ci illərdə isə prof. Nailə Verdizadə rəhbərlik etmişdir.

2017-ci ildə adları çəkilən kafedralar birləşdirilərək Analitik və üzvi kimya kafedrası yaradılmış və ona kimya üzrə elmlər dokturu Əli Zal oğlu Zalov rəhbərlik edir.

Kafedranın tədris etdiyi fənlər, yüksək ixtisaslı mütəxəssislər tərəfindən azərbaycan və rus  dillərində tədris olunur.

Hal-hazırda kafedranın nəzdində iki elmi tədqiqat laboratoriyası - “Yeni bioloji aktiv maddələr“  ETL (1989)  və  “Koordinasion” birləşmələr ETL. (1989)   mövcuddur.

Statistik  göstəricilər (2018)

• nəfər professor müəllim heyəti
  1. Professor- 2 nəfər
  2. Kimya üzrə elmlər doktoru   -1 nəfər
  3. Kimya üzrə fəlsəfə doktoru, dosent – 12 nəfər
  4. Kimya üzrə fəlsəfə doktoru, baş müəllim – 4 nəfər
  5. Kimya üzrə fəlsəfə doktoru, müəllim – 1 nəfər
  6. Müəllim - 5 nəfər

14  nəfər tədris köməkçi heyəti çalışır

• 6 nəfər laboratoriya müdiri
  • 2 nəfər böyük laborant
  • 4 nəfər laborant
  • 2 elmi işçi

Kafedranın nəzdində aşağıdakı laboratoriyalar fəaliyyət göstərir:

• Miqdari analiz laboratoriyası
  • Vəsfi analiz laboratoriyası
  • Kalloid kimya laboratoriyası

4) Fiziki kimya laboratoriyası

5) Kimya texnologiyası laboratoriyası

6) Fiziki-kimyəvi analiz laboratoriyası

7) Üzvi kimya laboratoriyası

8) Yüksək molekullu  birləşmələr laboratoriyası

9) Aşqarlar kimyası laboratoriyası .

10) Neft kimyası laboratoriyası

11) Həyat fəaliyyətinin kimyəvi əsasları  laboratoriyası

15) Biokimya laboratoriyası

16). “Yeni bioloji aktiv maddələr “  ETL

17) “Koordinasion” birləşmələr ETL

Elmi fəaliyyət

Kafedranın professoru Telman Əhməd oğlu Ağdamski neçə illərdir Azərbaycan Respublikası Prezident Yanında fəaliyyət göstərən Ali Attestasiya Komissiyası “Kimya üzrə” Ekspert Şurasının” üzvü, prof. Nailə Allahverdi qızı Verdizadə və Əli Zal oğlu Zalov Bakı Dövlət Universitetinin  Müdafiə  Şurasının üzvləridir.

Kafedranın bir neçə əməkdaşı işlədikləri dövrdə əmək fəaliyyətinə görə əməkdar müəllim adı ilə, müxtəlif medallarla, fəxri adlarla və mükafatlarla  təltif olunmuşlar.

Hal-hazırda kafedranın bir dissertantı, kimya üzrə fəlsəfə doktoru proqramı üzrə 2 əyani doktorantı və kimya üzrə elmlər doktoru proqramı üzrə 1 doktorantı var.

Kafedranın əməkdaşları tərəfindən tədris olunan fənlər üzrə çoxlu sayda dərslik, dərs vəsaiti, metodik vəsait və fənn proqramları çap edilmişdir.

Tədris işi

Tədris olunan fənlər

Bakalavr pilləsi üzrə

- Analitik kimya

- Analitik - fiziki kolloid kimya

- Fiziki - kimyəvi analiz metodları

- Kompleks birləşmələrin fotometrik tədqiqi

- Üzvi reagentlərin analitik kimyada tətbiqi

- Fiziki-kolloid kimya

- Aşqarlar kimyası

-Biokimya və molekulyar biologiya

- Dərman maddələrinin kimyası

- Həyat fəaliyyətinin kimyəvi əsasları

- Kimya texnologiyası

-Müasir təlim texnologiyaları (kimya üzrə)

- Neft kimyası  və karbohidrogenlərin  termokatalitik çevrilmələri

- Neft kimyası

- Üzvi kimya

- Üzvi sintez

- Yüksək  molekullu birləşmələr  kimyası

Xarici əlaqələr

Uzun illər ərzində kafedra əməkdaşları keçmiş Sovetlər İttifaqının elmi mərkəzləri ilə: M.V.Lomonosov adına MDU, Daşkənd, Kiyev, Tallin, Sankt-Peterburq, Voronej, Qroznı, Nalçik, Mahaçqala və s. Dövlət Universitetləri ilə əlaqə saxlamışdır. Kafedra əməkdaşları  əldə etdiyi elmi nəticələri bir sıra xarici ölkələrdə, o cümlədən Rusiya, Ukrayna, Estoniya, Özbəkistan, Polşa, ABŞ, Kanada, İtaliya, Avstriya, Yaponiya, İsveç, Yunanıstan, Portuqaliya, Almaniya, Pakistan, Hindistan və s. xarici ölkələrdə keçirilən beynəlxalq elmi konfranslarda və simpoziumlarda məruzə etmişlər.