TƏDQİQAT

KİTABXANA

Yaş və pedaqoji psixologiya kafedrası

ADPU-nin Yaş və pedaqoji psixologiya kafedrasının müəllimi.

Qısa bioqrafik məlumat:

28.01.1957-ci ildə Zərdab rayonunda anadan olub.1974-cü ildə Zərdab rayonunda 1 saylı orta məktəbi bitirib.Ailəlidir.

Təhsili:

Ali təhsillidir.

1978-ci ildə M.F.Axundov adına institutun rus dili və ədəbiyyatı fakultəsini bitirib.

2004-2005-ci illərdə Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Psixologiya ixtisası üzrə yenidənhazırlanma təhsilinin tam kursunu  bitirmişdir.

Əmək fəaliyyəti:

1978-ci ildə Zərdab rayonunda 1 saylı orta məktəbdə  ixtisası üzrə müəllim vəzifəsində çalışmışdır.

1988-1999-cu illərdə Bakı şəhərində 264 saylı məktəbdə dərnək rəhbəri kimi fəaliyyət göstərmişdir.

2004-2016-cı illərdə Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Psixologiya kafedrasında müəllim vəzifəsində fəaliyyət göstərib.

2016-cı ilin sentyabr ayından ADPU-nin Yaş və pedaqoji psixologiya kafedrasında müəllim vəzifəsində fəaliyyət göstərir.

Apardığı dərslər:

-Eksperimental psixologiya

-Psixoterapiya və psixokorreksiya

-Klinik psixologiya

-Psixopedaqoqika

Seçilmiş əsərlər.2015-2018-ci illər:

-Məktəbəqədər yaşlı uşaqlarda idrak proseslərinin tərbiyəsi..Bakı Qızlar Universiteti. Elmi əsərlər 2015, N-6.

-Psixologiyanın əsasları fənninin proqramı (bakalavr təhsili üçün)."Müəllim nəşriyyatı".2015.

-Psixologiya fənninin proqramı (bakalavr təhsili üçün) "Müəllim nəşriyyatı" 2015.

-Uşaqlarda temperamentin tərbiyə edilməsi.Filologiya məsələləri.Bakı 2015. N-16.

-Diqqət pozğunluğu və hiperaktivlik.Filologiya məsələləri."Elm və təhsil".2016, N-16.

-Uşaqlarda aqressivliyin təzahür xüsusiyyətləri.Filologiya məsələləri  "Elm və  təhsil" 2016.

-Uşaqlarda autizmin əlamətləri.BQU.Elm və təhsil.2017,N-4.

-Kiçik məktəblilərdə nitq və təfəkkürün inkişaf xüsusiyyətləri.Filologiya məsələləri "Elm və təhsil" 2018,  N-11.

-Yeniyetmələrdə təfəkkürün  inkişaf xüsusiyyətləri.BQU "Elmi əsərlər" 2018, N-5.