İqtisadi coğrafiya və coğrafiyanın tədrisi metodikası kafedrası

ADPU-nun İqtisadi coğrafiya və coğrafiyanın tədrisi metodikası kafedrasının dosenti

Iş telefonu – (994) 12 465 35 77

Qısa bioqrafik məlumat

1943-ci ildə mayın 20-də Beyləqan  rayonunun Aşıqlı kəndində anadan olmuşdur. Ailəlidir, bir oğlu və üç qızı vardır.

Təhsili

Ali təhsillidir. 1962-cü ildə Beyləqan şəhər 1 saylı orta məktəbdə  orta təhsil almişdır. 1966-ildə V.İ.Lenin adına APİ-nin Coğrafiya fakültəsinə daxil olmuşdur. 1970-ci ildə fərqlənmə diplomu ilə ali təhsilini başa vurub.

Əmək fəaliyyəti

1970-ci ildən Nazirliyin göndərişi ilə ADPU-da müəllimlik fəaliyyətinə başlamışdır.

1976-cı ildən hal-hazıra kimi ADPU-nun Tarix və coğrafiya fakültəsində fəaliyyət göstərir.

1970-1972-ci ildə ADPU-nun “Fziki coğrafiya” kafedrasında assent vəzifəsində çalışmışdır.

1972-1976-cı illərdən Moskvada SSRİ Elmlər Akademiyasında aspirantura təhsili almışdır.

1977—ci ildə Moskvada namizədlik dissertasiyasını müdafiə etmişdir.

1977-ci ildən bu günə kimi ADPU-da çalışır. İqtisadi coğrafiya və CTM fakultəsinin kafedra müdiri vəzifəsində çalışmışdır.

Coğrafiya və ÇH fakultəsində dekan müavini vəzifəsində çalışmışdır.

Hal-hazırda İqtisadi coğrafiya və CTM kafedrasında dosent vəzifəsində çalışır.

Apardığı dərslər

• Coğrafiyanın tədrisi metodikası

Seçilmiş əsərlər

-Учебная методика работы по плану и карте. Москва, 1974

-Методика формирования картографических знаний и навыков. Москва, 1976

-Физическая география материков и океанов для VII класса. Баку. 2005-2012.

- Экономическая и социальная география мира. Мировое хозяйство. Баку, 2004

-К вопросу об организации педагогической практики по географии для студентов. Баку-1986