Elanlar

“İsmayıl Şıxlı və milli-mənəvi dəyərlər” Respublika elmi konfransı

Xalq yazıçısı İsmayıl Şıxlının anadan olmasının 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “İsmayıl Şıxlı və milli-mənəvi dəyərlər”

Respublika elmi konfransı

6 dekabr 2019-cu il

KONFRANSDA İŞTİRAK ŞƏRTLƏRİ

Konfransın bölmələri

• İsmayıl Şıxlının bədii nəsri
  • Elmi-tənqidi, publisistik irsi və tərcümələri
  • Dil və üslub məsələləri

Məqalələrin  tərtib olunma qaydaları

• Məqalələrin mətni konfransın müvafiq bölmələrinin mövzularına uyğun olmalıdır.
  • Mətn Microsoft Word for Windows redaktorunda Times New Roman (Az.latın) şriftilə (hərflərin ölçüsü 12, interval – 1,5) yığılmalıdır.
  • Məruzə mətninin formatı – yuxarı, aşağı, soldan 2 sm, sağdan 1,5 sm olmaqla ən azı 5 səhifə olmalıdır. Açar sözlər, xülasə (3 dildə) və ədəbiyyat siyahısı tələb olunur.
  • Mətnin əvvəlində məqalənin adı, müəllifin soyadı, adı və atasının adı, təmsil olunduğu müəssisənin adı, göndərilən bölmənin adı qeyd edilməlidir.

MƏQALƏLƏR aşağıdakı elektron poçt ünvanına göndərilməlidir:

Məruzə məqalələrinin göndərilməsi üçün son tarix: 2 dekabr 2019-cu il

Ünvan: Bakı AZ-1000, Ü.Hacıbəyli, 68

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti

Əlaqə telefonu: (+99412) 493-01-41

493-05-85

Təşkilat Komitəsi

• Ədəbiyyatın tədrisi texnologiyası kafedrasının müəllimi.

Qısa bioqrafik məlumat

• 1988-ci ildə Bakı şəhərində ziyalı ailəsində anadan olub.
  • Ailəlidir . İki övladı var.

Təhsili və elmi dərəcəsi

• Ali təhsillidir.
  • 2004-cü ildə Bakı şəhəri 95 saylı tam orta məktəbi bitirib.
  • 2004-cü ildə Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin filologiya fakültəsinə daxil olub.
  • 2008-ci ildə həmin fakültəni fərqlənmə diplomu ilə bitirib . Universitetdə təhsil aldığı müddətdə “Nizami Gəncəvi” adlı təqaüdünə layiq görülüb.
  • 2008-ci ildə Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin Azərbaycan ədəbiyyatı ixtisası üzrə əyani magistraturasına daxil olub.
  • 2010-cu ildə magistraturanı fərqlənmə diplomu ilə bitirib.
  • 2014-cü ildə Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetininin Azərbaycan ədəbiyyatı üzrə əyani doktoranturasına daxil olub.
  • 2016-ci ildə “Mirzə İbrahimov və Azərbaycan ədəbiyyatı məsələləri” mövzusunda yazdığı dissertasiya işini vaxtından əvvəl  tamamlayaraq müdafiəyə  təqdim edib.
  • 2017-ci ildə AMEA Nizami adına  Ədəbiyyat İnstitutu  nəzdində fəaliyyət göstərən Dissertasiya Şurasında dissertasiya işini müdafiə edib.
  • 2017-ci ilin dekabr ayında AAK-ın kollegiya qərarı ilə filologiya üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi diplomu alıb.

Əmək fəaliyyəti

• 2018-ci ilin fevral ayında AMEA   akad. Z.Bünyadov adına Şərqşünaslıq  İnstitutunun Türk filologiyası şöbəsinə  elmi işçi  vəzifəsinə təyin  edilmişdir.
  • Elmi nəticələri nəzərə alınaraq 2019-cu ilin mart ayından böyük elmi işçi  vəzifəsinə keçirilmişdir.
  • 2019-cu ilin sentyabr ayından  ADPU-nun Filologiya fakültəsi  Ədəbiyyatın tədrisi texnologiyası kafedrasında  müəllim vəzifəsində çalışır.

Elmi fəaliyyəti

• AMEA Rəyasət Heyətinin  2018-ci il 10 may tarixində Ümummilli lider Heydər Əliyevin 95 illik yubileyi münasibətilə   gənc alimlər üçün elan olunmuş müsabiqənin qalibi olmuşdur.
  • AMEA  Rəyasət Heyətinin  2019- cu ildə   keçirdiyi    “Gənc qadın elmdə” müsabiqəsinin qalibi olmuşdur.
  • 30 elmi məqaləsi dərc edilmişdir. 9 elmi məqaləsi Türkiyə, Ukrayna, Monqolustan və digər xarici ölkələrdə çap olunmuşdur. Xaricdə   keçirilən  10  Beynəlxalq elmi konfransın iştirakçısı olmuşdur.
  • 2019-cu ildə Türkiyədə  Krım-tatar ədəbiyyatının görkəmli nümayəndəsi Cengiz Dağcının 100 illiyinə həsr olunmuş  kitaba “Cengiz  Dağcının Şiirlerinde Vatanperverlik  Temi” adlı məqaləsi daxil edilmişdir. (   “Doğumunun  100.Yılında Cengiz Dağcıya Armağan”  kitabı, Türkiye,Ankara 2019,səh 403- 408)
  • 2019-cu ildə   ADPU-da    Avropa İttifaqının  maliyyə  dəstəyi ilə  UNİCEF  və “Regional İnkişaf”  İctimai Birliyi  tərəfindən  təşkil edilən  layihələr çərçivəsində  inklüziv  təhsil üzrə  təlimdə  iştirak etmiş  və sertifikat qazanmışdır.