Virtual-Universitet

Elanlar

TƏHSİL İXTİSASI ÜZRƏ MAGİSTRATURADA BEYNƏLXALQ İKİLİ DİPLOM PROQRAMI

2w

ADPU və Corc Vaşinqton Universiteti arasında ikili diplom proqramı üzrə sənəd qəbulunun müddəti uzadılıb

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti (ADPU) və ABŞ-ın Corc Vaşinqton Universiteti arasında imzalanan ikili diplom proqramı çərçivəsində 2020-2021-ci tədris ili üzrə magistratura səviyyəsinə sənəd qəbulunun müddəti dəyişdirilib. Müddət 20 may 2020-ci il tarixinədək uzadılıb.

Məlumat üçün bildiririk ki, sözügedən proqram üzrə cari ilin 13 mart tarixində sənəd qəbulu barədə elan verilmişdi.

Magistratura səviyyəsində təhsil iki il müddətində və ingilis dilində aparılacaq.

İkili diplom proqramı ilə bağlı ətraflı məlumatlarla elan vasitəsilə tanış ola bilərsiniz.

ADPU və Corc Vaşinqton Universiteti arasında ikili diplom proqramı üzrə oxumaq istəyənlərin nəzərinə

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti (ADPU) və ABŞ-ın Corc Vaşinqton Universiteti arasında imzalanan ikili diplom proqramı çərçivəsində 2020-2021-ci tədris ili üzrə magistratura səviyyəsinə qəbula start verilir.

Sözügedən ikili diplom proqramı çərçivəsində təhsil almaq istəyənlər 15 aprel 2020-ci il tarixinədək müraciət etməlidirlər.

İkili diplom proqramı ilə bağlı əlavə məlumatlarla elan vasitəsilə tanış ola bilərsiniz.

Əliyeva Təranə Səttar qızı

Pedaqogika üzrə fəlsəfə doktoru, dosent

ADPU-nun ibtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasının dosenti

İş telefonu: +(994)124405149

E.mail: tarana.aliyeva62@ bk.ru

Qısa bioqrafik məlumat

• 1960-cı il aprelin 21-də Bakı şəhərində anadan olmuşdur
  • 1977-ci ildə Bakı şəhəri 102nömrıli orta məktəbi bitirib
  • Subaydır
  • Ali təhsillidir
  • 1983-cü ildə SSRİ-nin 50 illiyi adına APXDİ-nin (ADU) ingilis dili fakultəsini fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir
  • 1991-1994-cü illər İbtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasında qiyabi aspirant olmuşdur
  • 1997-ci ildə " İbtidai sinif şagirdlərinin hərbi-vətənpərvərlik tərbiyəsi" mövzusunda namizədlik dissertasiyası müdafiə etmişdir və pedoqogika üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almışdır.

Əmək fəaliyyəti

• 1978-1989- İbtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasında laborant
  • 1989-1995- baş laborant
  • 1995-2000- müəllim
  • 2000-2009- baş müəllim
  • 2009-2011- dosent əvəzi
  • 2011-ci ildən hal-hazıradək İbtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasının dosenti

Tədris etdiyi fənlər

• Pedaqogika
  • Təhsildə tədqiqatlar və keyfiyyətin idarə olunması
  • Qiymətləndirmədə ölçmə nəzəriyyəsi və statistik metodlar
  •  Qiymətləndirmə nəticələrindən istifadə və hesabatvermə
  • Elmi-tədqiqat işlərinin metod və metodologiyası (AMMEF)
  • Texnologiya və onun tədrisi metodikası

Tədqiqat sahəsi

• İbtidai siniflərdə təlim prosesinin təkmilləşdirilməsi
  • Beynəlxalq və respublika konfranslarında, mühazirələrdə və seminarlarda iştirakı

Elmi fəaliyyəti

1.Ali təhsilin magistratura səviyyəsi üzrə təhsil ixtisasları üçün proqram Bakı.2014(həmmüəllif)

2.Milli kurikulum Azərbaycan Respublikası təhsil sisteminin əsas yollarını müəyyən edən sənəddir, 2014 (Barnaul)

3.Azərbaycanda müasir təhsilə verilən tələblər, 2014 (Baksitaqorsk).

4. İnsan kapitalı cəmiyyətin inkişafının əsası kimi. Azərbaycan Respublikasında təhsilin idarə olunmasının bəzi məsələləri, 2015 (Privoljye)

5.Təhsilin kvalimetriyası pedaqogikada elmi-praktik istiqamət kimi,Bakı. 2016

6.Məktəblilərin texnoloji təlimdən peşəyönümünə istiqamətləndirilməsi, Bakı. 2017

7.Müəllimin peşə mədəniyyəti, Bakı.2018 və s.