İmanov Allahyar Dekan müavini Dosent

ADPU-nun Məktəbəqədər təlim, psixoloji xidmət və korreksiyaedici təlim fakültəsinin dekan müavini, İbtidai təhsilin pedaqogikası və metodikası kafedrasının dosenti, pedaqogika üzrə fəlsəfə doktorudur.

İş telefonu : 465-75-91

Qısa bioqrafik məlumat

1957-ci may ayının 3-də Laçın rayonununun Arduşlu kəndində anadan olub.

1974-cü ildə orta məktəbi bitirib.Ailəlidir iki oğlu ,bir qızı, üç nəvəsi var.

Təhsili:

Ali təhsillidir.ADPU-nin pedaqoji fakultəsini bitirib.

Əmək fəaliyyəti:

1983-1986-cı illərdə ADPU-nun pedaqoji fakultəsində azad komsomol komitəsinin katibi, 1986-1991-ci illərdə ADPU-nun komsomol komitəsinin katibi, 1991-ci ildən ADPU-nun ibtidai təhsil pedaqogikası və metodikası kafedrasının müəllimi, baş müəllim, hal-hazırda dosenti vəzifəsində çalışır.

Tədris etdiyi dərslər:

1. Ümumi pedaqogika
  2. Təhsil fəlsəfəsi
  3. Təhsilin idarə edilməsi

Əsərləri:

1. Məktəblilərin ordu sırasına hazırlanmasında ailə, məktəb və ictimaiyyətin əlbir .Dərs vəsaiti-1996
  2. Məktəblilərin hərbi-vətənpərvərlik tərbiyəsi.Dərs vəsaiti -2006
  3. Azərbaycan mütəfəkkirlər və maarifçılərinin əsərlərində tərbiyə. Dərslik-2008
  4. Gənclərin hərbi vətənpərvərlik tərbiyəsi inkişaf tarixi.Dərs vəsaiti-2010
  5. Qloballaşma dövründə ümumilikdə milli şüurun formalaşdırılması yolları.Dərs vəsaiti-2015
  6. Təlim-tərbiyə prosesində sagirdlərin xüsusiyyətinin öyrənilməsinin pedaqoji və psixoloji əsasları.Elmi məqalə 2017.Respublika elmi praktik konfransinda və s