ADPU-nun Beynəlxalq əlaqələr üzrə prorektorluğunun nəzdində Təlim-tədris mərkəzi tərəfindən “Loqopediyanın nəzəri-praktik əsasları” adlı online və offline təlim keçirilib

16-27 iyun tarixlərində Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin Beynəlxalq əlaqələr üzrə prorektorluğunun nəzdində Təlim-tədris mərkəzi tərəfindən “Loqopediyanın nəzəri-praktik əsasları” adlı 60 saatlıq təlim keçirilib. Təlim online və offline formada  davam edib.

Təlim ADPU-nun Xüsusi təhsil kafedrasının müdiri dosent Nailə Hüseynova tərəfindən aparılıb.

Təlimdə dsislaliyalı, dizartriyalı rinolaliyalı, afaziyalı və alaliyalı  uşaqların diaqnostikası və korreksiyası, zamanı nitqin bərpasını yönəlmiş korreksiya işinin istiqamətləri.Nitqin tempo-ritmik təşkilinin pozulmalmaları və onların aradan qaldırılması yolları (kəkələmə, bradilaliya, taxilaliya), Oxu və yazı pozulmalarının korreksiyası (disqrafiya və disleksiya), Səs pozulmalarının aradan qaldırılması metodları (afoniya və disfoniya), Loqopedik məşgələlərdə gender məsələləri, Artikulyasiya aparatı üzvlərinin fəallaşdırılmasına yönəlmiş massaj sistemi (dil, dodaq, üz-mimiki əzələlərin masajı), Səs tələffüzü pozulmaları zamanı səslərin qoyuluşu və möhkəmləndirilməsi texnikası interaktiv formada müdavilmələrə çatdırılıb.